Voiton puolella tässä jo ollaan. Yllätyin miten se Joulu Löikin kovaa. Sitä on jo turvassa kaikesta, mutta kuusen takaa tulee tunne, iskee selkiytymättä ja sitten sitä huomaa käyvänsä taas eroaan läpi. Siitä se alkoi tunteiden myrsky sisällä ja tunnon ala-mäki.

Se ilmeni semmoisina tyhmyyksinä, kuin exän uuden elämän rajoittamisella. Hitto kun syökin tuon keskenkasvuisen vaikutus Suuren rakkauteni maailmaan. Se huono tunto itsestä se sitä ruokkii. Mustasukkaisuutta, mutta pojasta, ei siitä miehestä enää. Heräsin yhtenä yönä vuoden vaihteen jälkeen yöllä miettimään tunnetasoja, kävin läpi sydämellä ja vaikka kuinka etsin en löytänyt mitään. Ja sekin harmitti. Olisi hyvä olla tekemisissä aidolla ystävyydellä, välittämisellä ja rakkaudella. Vaikutimme toisimme lähes vuosikymmenen mihin se katosi. Kuusen takaa tullut lyönti pisteli.

Eihän siitä ollut mitään hyvää seurausta. Taisi Suuri rakkauskin hiukan mennä sekaisin. Hänet kun on ohjelmoitu miellyttämään vielä kaikkia.

Tuo kaikki ilmeni myös käsittämättömänä stressin tunteena. Lomalla! Ei sitä rentoudu millään, jos lataa itsensä täyteen wtd-listoja, kiinnittää niitä jääkaappiin ja tietokoneen ympärille. Mitään en loman kahden viikon aikana saanut noista odotuksista täytettyä, ja, kuten arvata saattaa, petyin. Pettymyksen tunteet taas sukeltavat samassa parvessa eron läpikäymistunnemaailman kanssa, joten samaa huttua kaikki.

Siihen se eilinen leffalöytö oli lääkettä. Kun oli jo kärjistymässä lomastressi: "en ole mitään, en osaa mitään, en saa mitään aikaiseksi" -huutoihin.  Hänenkin rakkauttaan epäilin, vai omaani, niinpä.

Sitten sitä johdatetaan jonkun ääreen, joka muistuttaa, että kaikki tapahtuu syystä ja että kaikki vaikuttaa kaikkeen...

Tänään nukuin hyvällä omalla tunnolla puolille päivin. OLen lomalla! Nämä viimeiset lomapäiväni keskityn  vain itseeni. Teen mitä haluan ja elän hetkessä. Niin hyvin kuin yksinhuoltaja voi... ;-) Jos viikonlopun säät sallii (lue: ei tule talvea vieläkään) lähdemme Hänen kanssaan Peikkometsään. Hänen ystävänsä kertoi löytäneensä joulun aikaan kanttarelleja...