Merten taistelualus, tähtisumuttaja Galaxy starttasi Länsi-terminaalista Uudenvuoden aattona kello noin jotain sinnepäin iltasella.

19.30. Karaokea "MoonlightShadowDance"-baarissa (lue: Karaoke-baari). Jo ennen sitä porukka aikamoisessa tuiskeessa, ainakin meidän. Tupakoivien alue oli siirtynyt pari penkkiriviä väärälle puolelle. Virolainen henkilökunta uskomattoman hidasta. Päihdepolitiikka lienee tappaa janoiset viinanhimoonsa tai ajaa ne tax-free "supermarketin" kautta hyttiin sammumaan.

Lauloin "Sata kesää tuhat yötä".

21.15. Synttärisankareiden onnittelut laivan taholta "StarlightExpressDancing" -baarissa (lue: Humppa-baari). Kahdenkymmenen hengen seurue oli kadottanut jo ajantajun. Valoista ja vannomisista huolinmatta siskon onnittelijoita oli paikalla kaksi. Kahdessa eri kerroksessa tankattiin tulevaa iltaa varten, yläkerroksissa viskillä, alempana minttu-kossulla. Molemmat taskulämpimiä. Tupsuttelu ja meikkauksen ja hiuslakan suhina kaikui autioilla käytävillä. Laivan jokaisessa hytissä on telkkari ja GAlaxy lähettää omaa ohjelmaa, kuvaa, laivan MoonlightShadow- ja StarlightExpressDance -baareistaan. Voi katella kannattaako vielä lähteä minnekkään.

Sisko sai pullon halpaa unkarilaista kuohuviiniä.

~23.15. Totean ihanalle ystäväpariskunnalle, että tarttis varmaan lähtee kohta johonkin baariin, kun vuosi vaihtuu kohta...

00.00. Syvällishengellinen keskustelu katkeaa, Tähtisumuttaja Galaxyn kapteeni miehistöineen toivottaa hyvää uuttavuotta, myös viroksi.

00.15. Galaxyn kannella toteamassa, että se ilontulitus, se mahtavaakin mahtavampi Tallinnan ilontulitus meni jo. Taivaanrannassa välkkyy parinsentin kokoisia punaisia tähtisädesateita.

~01.00. Pitkällisen etsinnän jälkeen, löydän tuttuja ja lopulta siskon, jota *tuttaa, etten ollut kannella sovittuna ajankohtana, ja että joku urpo oli juonut hänen halvan unkarilaisen skumppansa. Mennään hytille tarkistamaan meikkiä.

~01.30. uusi hengellissyvällinen keskustelu uhkaa alkaa seurueen erään miespuolisen jäsenen kanssa. Kaihoan elämää ja päädymme toviksi humppa-baariin tanssimaan finn-hitsejä.

~02.30. Bändi soittaa illan viimeisen nopean. Käymme "LuminousDischotequessa" (lue: dise), en viihdy toviakaan. Palaan humppa-baariin toteamaan, että seurueen kolmesta pariskunnasta kaksi harrastaa parisuhdemökötystä.

~02.45. Sanon lähteväni nukkumaan. Portaissa törmään tuttuun, joka lähtee HomerSimpsonmaisesti seuraamaan esitettyäni ajatuksen kinkkusämpylästä, joita saa Caffeteriasta.

03.16. Olen lähettänyt viestin Hänelle: Kerron rakastavani häntä, ja kaikkia ja elämää ja kaikkia.

03.28. Olen saanut vastauksen viestiin.

~06.30. Sisko käy koheltamassa hytillä. Herään käsittämättömään janontunteeseen. Luen viestin.

~08.30. Parin tunnin koheltelun ja ramppaamisen jälkeen, sisko toteaa seuralaiselleen, että ny mennään nukkumaan. Poika ilmoittaa seurustelevansa ja ettei voi tulla, koska hänellä seisoo jo niin kovasti. Sisko ihmettelee, että mikäs järki tossa nytten sitten on. Sisko äheltää kymmenisen minuuttia itseään yöpuulle, sammuttaa valon, sytyttää valon ja toteaa, että lähtee sittenkin sinne aamiaiselle.

~08.50. Palaan maidonhakureissulta "TallinkBuffeen" (lue: mättöruokala) pöytään. Sisko on sammunut pöytään riisipiirakka kädessään. Riisipiirakka pysyy käsittämättömän kauniisti kahden sormen varassa.

~10.00. Tähtisumuttaja Galaxy kuuluttaa huonolla soomen keelellä Janne ja Kari Vuoristoa...

~10.30 Janne ja Kari `huorista`, Janne ja Kari `huorista`, teitä odotetaan info-tiskin luona.

~12.10. Janne ja Kari ei ole vieläkään palannut huorista. Menen suihkuun.

14.00. Karaoke alkaa MoonlightWhatever-baarissa. Siskon kanssa korjaussarjaa hytissä.

14.30. Laulan Juicen Pyhän toimituksen -laivayleisö hiljenee syyllisenä toviksi.

15.00. Janne ja Kari ovat ilmeisesti jääneet huoriin...

17.00. Kolmen oluttuopin ja yhden mega-valkovenäläisen jälkeen saavumme Helsinkiin.

17.30. Sisko ilmoittaa lahjaksi saatu tiara päässään, että hänhän ei jonota eikä kävele. Terminaali on tukossa. Ihmeeksemme tyttö saa sovittua Kovasen tilataksin kymmenen minuutin päästä bussiterminaalille.

17.50. Karaoke baari Jone´s:

Laulan: Feverin, Suspicious mindsin, Sata kesää tuhat yötä, Lapin kesän, Bohemian Rhapsodyn, Albatrossin ja joukon muita biisejä, mutten muista mitä... Paikalla on kymmenisen meikäläistä. Tanssimme tuoleilla ja vatkaamme lantiota esitysten tahdissa. Hiljalleen väki vähenee. Jos jää istumaan, hyytyy...

21.30. Siskolla on tylsää, otamme taksin Satumaa karaoke-baariin.

Ihailija heitetään ulos, koska se kaatuessaan kaatoi meidän drinkit. Toinen ihalija saapuu, kun olemme päättäneet lähteä näiden jälkeen kotiin. Poika tulee pöytään mukanaan tarjottimella tuhat shottia, nyrpistämme nenää.

Laulan Hotel Californian -biisin. Loppusoolon aikana teen elämäni tyylikkäimmän poistumisen.

"Last thing I remember, I was
Running for the door
I had to find the passage back
To the place I was before
'relax,' said the night man,
We are programmed to receive.
You can checkout any time you like,
But you can never leave!"